10 Eylül 2015 Perşembe

Sessiz Ritimler, Notasız Melodiler #3

alt-J (∆)
Hala bilmiyor musun bu grubu? Bak eğer bilmiyosan gerçekten hayal kırıklığına uğrattın beni.. Alt-J abi bu! Tamam tamam çok geç değil birazdan öğreneceksin ne kadan müthiş bir grup olduğunu..
Grubumuz, (bir dakika en sevdiğim gruplar listemde ilk 3 te olduğunu söylemiş miydim? Tamam işte şimdi söylemiş oldum) her neyse.. Grubumuz, 2007 yılında Leeds'de kurulan bir İngiliz grubudur.. Tarzları Indie rock, indie pop, art rock, folktronica olarak kabul edilir. Grup üyeleri; Gwil Sainsbury (gitar/bas), Joe Newman (gitar/lead vokal), Gus Unger-Hamilton (klavye/vokal) ve Thom Green (bateri). Grubumuzun adı Alt-J idir aynı zamanda "∆" bu işaretle yani delta işaretiyle de bilinir, bilimsel olarak "değişiklik" veya "farklılık" kavramlarını belirten bir semboldür. İşaretimiz "∆ " Apple Mac bilgisayarda Alt + J tuşlarıyla oluşturulabiliniyor..(belli klavye düzenlerinde(yaa bak sen şu işe)).. alt-J resmi olarak "Daljit Dhaliwal" veya "Films" isimlerinden birini kullanacakmış fakat sonrasında ismin "Alt-J" olarak değiştirilmesi konusunda zorlamışlar çünkü Amerika'da zaten "The Films" adı altında bir grup varmış. İlk albümleri "An Awesome Wave" Avrupa'da Mayıs 2012'de ve Amerika'da Eylül 2012'de piyasa sürülmüş ve aynı yıl İngiltere'de "British Mercury Prize" ı kazanmış. İkinci albümleri "This Is All Yours" ise 22 Eylül 2014'te piyasa sürülmüş ve direkt olarak İngiltere'de birinci sıraya yerleşmiştir. alt-J'nin canlı yayınlarında grubun basçısı Sainsbury yerine de Cameron Knight geçip gitar, bas ve sampler çalmıştır.
Çok yaratıcı klipleri ve müzikleri, konserlerindeki görsel şölenler ve eşsiz tarzları.. kısaca bu gruba karşı hoşlanmama dürtüleriniz kapalı olacaktır, sevmemezlik yapamassınız :)

En popüler parçası:
Kesinlikle "Breezeblocks" tır gruptan haberi olmayan ve bu şarkıyı bilen sayısızca insan vardır.


Benim Favorilerim:


                                                                 An Awesome Wave
                                                                  This Is All Yours

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder